Teamfoto Elektra Koning
Werkzaam in Delft, hoofdvestiging 's-Gravenhage

Groepenkast installeren Delft

Voor het installeren of vervangen van een groepenkast in Delft kiest u voor de expertise van Elektra Koning. Onze ervaren monteurs staan tot uw dienst om u te helpen bij het uitzoeken, aankopen en installeren van een nieuwe groepenkast. Laat ons u ondersteunen bij het bepalen van het aantal benodigde stroomgroepen en de eventuele noodzaak voor krachtstroom in uw woning.

Bent u van plan zijn om een nieuwe groepenkast te laten plaatsen in Delft? Voel u vrij om contact op te nemen met een van onze medewerkers om alle opties te bespreken. Heeft u vragen? Bel 070 207 5061 of vul ons contactformulier op de website in.

Wilt u uw groepenkast uitbreiden? In Delft helpt Elektra Koning u graag verder!
Hulp nodig met uw groepenkast? Elektra Koning helpt!

Soorten groepenkasten

Doorgaans worden er twee types groepenkasten onderscheiden in de elektrische sector. De groepenkast ontworpen voor een enkele fase en die voor drie fasen. Wat is precies het onderscheid tussen deze groepenkasten en welke is het meest geschikt voor u?

Het zou kunnen dat u bekend bent met zowel 1-fase als 3-fase stroom. Voor alledaags gebruik van apparaten in huis is doorgaans standaard 1-fase stroom afdoende. Het zwaardere 3-fase stroom is nodig om krachtstroom te leveren aan inductiekookplaten, laadpalen en andere high-power apparaten.

Wanneer u van plan bent om van die grote stroomvreters in huis te halen, is de 3-fase groepenkast exact wat u nodig heeft. Mocht dit niet op uw verlanglijstje staan, is een 1-fase aansluiting meestal voldoende en tevens goedkoper. Onze monteurs helpen u graag met advies op basis van hun deskundigheid.

Oude stoppenkast vervangen Delft

Het kan gebeuren dat u in een oud huis nog een traditionele stoppenkast tegenkomt. Als u in Delft een stoppenkast tegenkomt, kunt u deze herkennen aan de grote ronde stoppen; dit in tegenstelling tot de schakelaars op een moderne groepenkast. Bij een doorgebrande stop is het van belang om deze te vervangen om de stroomgroep weer werkzaam te krijgen.

Mocht u nog een verouderde stoppenkast in uw woning hebben, dan raden wij u meestal aan om over te stappen op een groepenkast. Over het algemeen hebben groepenkasten minder kans op brand dan stoppenkasten. Wanneer de stoppenkast ouder wordt, neemt het gevaar van nare situaties toe.

Bent u benieuwd naar het laten vervangen van uw stoppenkast in Delft door een nieuwe groepenkast? Op zoek naar advies over de mogelijkheden en kosten bij Elektra Koning? Neem gerust contact met ons op voor alle informatie die u nodig heeft! Voel u vrij om ons te contacteren door te bellen naar 070 207 5061 of een bericht achter te laten via het contactformulier.

Groepenkast vervangen Delft

Het kan nodig zijn om een bestaande groepenkast in uw woning te vervangen, ook al heeft u er al een. De belasting van ons stroomnetwerk in huis groeit mee met alle razendsnelle ontwikkelingen. Het is essentieel dat de groepenkast, het epicentrum van de elektra in uw woning, op dezelfde golflengte zit als deze ontwikkeling.

Als u van plan bent om uw elektrische systeem uit te breiden, bijvoorbeeld met zonnepanelen, is het verstandig om de groepenkast in Delft te vernieuwen. Als u uw oude woning aan het renoveren bent, bijvoorbeeld met zonnepanelen, of als u van plan bent om de groepenkast flink uit te breiden. Maar ook als uw elektriciteitsnet aangepast wordt en uw groepenkast niet voldoet aan de nieuwste voorschriften.

Elektra Koning is al jarenlang gespecialiseerd in het plaatsen en vervangen van groepenkasten in Delft. Onze specialisten staan klaar om u te helpen bij het inschatten van de noodzaak, het kiezen van de juiste groepenkast en het zorgeloos laten installeren van uw groepenkast. Onze vakmensen, met een passie voor hun werk, zijn beschikbaar om u van dienst te zijn.

Merken van groepenkasten

Diverse merken brengen een verscheidenheid aan groepenkasten op de markt. Hoewel alle groepenkasten die in Nederland worden verkocht aan strenge regelgeving voldoen, wordt het toch aangeraden door elke elektricien om te opteren voor een A-merk. Je kunt wat extra betalen voor groepenkasten van A-merken, maar je krijgt betrouwbaarheid en de hoogste mate van veiligheid.

Bekende merken zoals Hager, ABB, Eaton, Attema en Schneider worden vaak gebruikt voor groepenkasten in Nederland. Bij Elektra Koning hebben onze elektriciens ruime ervaring met de diverse groepenkasten die verkrijgbaar zijn in Nederland. Zij staan klaar om u te adviseren bij de juiste keuze. Naast dat zorgen wij voor vakbekwame installatie en snelle oplossingen bij eventuele problemen.

Veel gestelde vragen

Wat maakt een groepenkast anders dan een stoppenkast?

Als gevolg van kortsluiting of overbelasting dienen de grote ronde knoppen van een stoppenkast vervangen te worden. Daarentegen heeft een groepenkast schakelaars die u kunt omzetten, in tegenstelling tot een stoppenkast.

Wat is het onderscheid tussen een meterkast en een groepenkast?

De meterkast is de plek waar de aansluitingen voor gas, water en elektra de woning binnenkomen. Gewoonlijk zit de groepenkast in de meterkast.

Wie heeft toestemming om te sleutelen aan de meterkast?

Zolang de meterkast niet is verzegeld, kunt u probleemloos wijzigingen doorvoeren. Alles wat wel is verzegeld mag enkel worden aangepast door een monteur met ‘zegelrecht’.

Is het een risico om zelf werkzaamheden uit te voeren aan de groepenkast?

Het wordt niet aangeraden om zelf aan de groepenkast te rommelen. Het gebrek aan ervaring en kennis kan leiden tot gevaarlijke situaties bij het werken met elektriciteit.


Elektra Koning staat voor u klaar in Delft
Over ons

Elektra Koning levert diensten in Zuid-Holland op het hoogste niveau en is inzetbaar voor al uw elektra werkzaamheden. Onze elektriciens zijn gecertificeerd en helpen u graag met spoed, reparatie en aanleggen van... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5061

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor groepenkast installeren?

Over Elektra Koning

Elektra Koning levert diensten in Zuid-Holland op het hoogste niveau en is inzetbaar voor al uw elektra werkzaamheden. Onze elektriciens zijn gecertificeerd en helpen u graag met spoed, reparatie en aanleggen van elektra.Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,InstallQ,SCIOS,Erkend leerbedrijf,NEN 3140,NEN 1010,NEN 3840,NEN 4010,DUBO Keur,Kiwa,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van Elektra Koning

Door C.D
Op 28 november 2023
10

Ze waren erg professioneel! De elektricien stuurde een uur later een contract waarin stond wat we wilden doen met de offerte en had de klus dezelfde dag nog klaar. Voor andere klussen zouden wij ze zeker weer inhuren!

Door T.H
Op 21 november 2023
8

Zeer vriendelijk en professioneel, al voelt ruim 200 euro voor 45 minuten werk aan de hoge kant.

Door F.D
Op 15 november 2023
10

Snel, vriendelijk en goed geholpen bij een electra storing. Doe ik graag weer zaken mee 😊

Door Y.L
Op 14 november 2023
10
Review heeft geen inhoud
Door N.M
Op 7 november 2023
10

Wat een vriendelijke proffesionelen klantenservice. Ik ben op afstand geholpen binnen 2 weken kon Mark beginnen aan de laadpaal. Super bedrijf!

Door M.K
Op 3 november 2023
10

Super fijn bedrijf! Bedankt voor het snelle schakelen en de goede service. De monteurs waren ook erg vriendelijk. Zeker een aanrader!

Door J.B
Op 24 oktober 2023
10

N.a.v waterschade waardoor de meterkast volledig vervangen moest worden Elektra Koning gevonden. Bedrijf die direct beschikbaar was, duidelijk tijdsafspraak maakt en professioneel personeel heeft die de werkzaamheden heeft uitgevoerd. Een bedrijf wat zeker een aanrader is.

Door S.R
Op 19 oktober 2023
10
Review heeft geen inhoud
Door C
Op 10 oktober 2023
10

Fijne ervaring!

Door D.R
Op 19 september 2023
10

In de avond een storing gehad en gebeld naar dit bedrijf. Ze probeerde me eerst telefonisch te helpen om de stroom weer aan te krijgen, helaas lukte dit niet en kreeg ik het advies om een elektricien langs te laten komen. Zelfde avond is die langsgekomen en heeft de groepenkast vervangen en de stroom deed het weer. Kosten op voorhand besproken en erg tevreden met het resultaat en het contact.

Door A.M
Op 25 juli 2023
10

De heren hebben mij goed geholpen met mijn groepenkast. Deze elektricien was professioneel en duidelijk. De prijs was uitstekend!

Door L.S
Op 28 februari 2023
10

Vandaag heeft Jan een perplex stekker aangesloten de inductie kookplaat werkte perfect

Door R.D
Op 15 februari 2023
10

Voor 3fase voorbereidingen is dit een geschikte partij. Eerlijk advies en een snelle service.

Door G.V
Op 7 februari 2023
10

Met spoed gebeld de elektricien was snel op locatie. De storing was snel verholpen door Jack top service.

Door H.H
Op 18 januari 2023
10
Review heeft geen inhoud
Door P.L
Op 10 januari 2023
10

Ik had een tijdschakelaar nodig voor m’n boiler. Elektra koning heeft het netjes geïnstalleerd.

Door E.K
Op 4 januari 2023
10

Top bedrijf binnen 1 uur verholpen van m’n storing.

Door L
Op 4 januari 2023
10

Vandaag diende ik een offerte aanvraag in via de website. Binnen 15 minute kreeg ik de klantenservice aan de telefoon. Elektra Koning is op dezelfde dag langs gekomen om een groepenkast te vervangen. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Door Z.E
Op 8 december 2022
10

Zeker aan te raden elektricien partij! klantenservice is ook zeer klantvriendelijk!

Door Z.Y
Op 30 november 2022
10

Elektra Koning heeft onze woning compleet verzorgd met elektriciteit. Zeer onder de indruk van deze partij. 5 sterren is een understatements.

Door M.A
Op 16 november 2022
10

Fijn contact gehad en heel veel.informatie gekregen over de uitvoering. Monteurs waren erg professioneel, goed werk geleverd!

Door M.G
Op 13 oktober 2022
10

De klantenservice heeft mij eerlijk geadviseerd over een 3/fase aansluiting zodat ik klaar ben voor de toekomst. Zeer tevreden over deze bedrijf

Door J.N
Op 14 september 2022
10

Ik had vandaag een stroomstoring. Binnen 1 uur kwam Jan langs om de storing te verhelpen. Hij heeft onze groepenkast vervangen en de storing verholpen.

Door G.E.G
Op 6 januari 2022
10

Vakkundig bedrijf met eerlijke prijzen.