Hoe kunt u de oorzaak van een stroomstoring vinden

Als u druk bezig bent met koken en ineens valt de stroom uit, kan dat erg frustrerend zijn. Stel u bent aan het klussen in huis en plotseling valt alle stroom uit. Een stroomstoring komt eigenlijk nooit gelegen en wilt u dan ook zo snel als mogelijk opgelost hebben.

Hoe kunt u een stroomstoring oplossen?

Zodra er geen stroom meer is, dient u te starten met het uitvoeren van de stekkerproef. Als u wilt nagaan of een apparaat of elektrische aansluiting defect is, kunt u eenvoudig de stekkerproef uitvoeren. In de meeste gevallen neemt het uitvoeren van de stekkerproef ongeveer 10 minuten in beslag, maar dit is afhankelijk van de grootte van uw woning en het aantal elektrische apparaten dat u bezit.

Indien u dit zelf niet aandurft, is het verstandig om een elektricien in te schakelen. Belangrijk om te weten is dat de kosten van een elektricien hoog kunnen zijn bij een defect apparaat. Dat komt doordat de elektricien toch bij u langs is geweest en daarmee kosten heeft gemaakt terwijl u het probleem ook zelf had kunnen oplossen.

Stappen voor de stekkerproef

Zorg ervoor dat alle groepen in de meterkast zijn uitgezet of dat de zekeringen van de groepen zijn weggenomen. Verwijder alle stekkers uit de stopcontacten in de volledige woning. Zet de aardlekschakelaar en de groepen in de meterkast weer aan.

Zorg ervoor dat u de stekkers één voor één weer in het stopcontact steekt en ze één voor één weer inschakelt. Wacht totdat het apparaat volledig is ingeschakeld voordat u verder gaat naar het volgende apparaat. Als de stroom uitvalt bij het aanzetten van een bepaald apparaat, is dat apparaat de veroorzaker.

Als het probleem niet voortkomt uit de apparaten, dan zit het in de installatie. Indien dat het geval is, kunt u het beste een erkende elektricien raadplegen om het probleem voor u op te lossen. Begin er niet zelf aan aangezien het werken met elektriciteit risico's met zich meebrengt.

Snel een medewerker spreken?

Bel 070 207 5061

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Maak uw woning energiezuinig
> Krachtstroom aanleggen