Teamfoto Elektra Koning
Werkzaam in Delft, hoofdvestiging 's-Gravenhage
Krachtstroom aanleggen Redactie, 2 maart 2024
Elektra Koning is de juiste partij voor het aanleggen van krachtstroom!

Zou u graag willen ontspannen in uw eigen jacuzzi of sauna?Wilt u graag uw elektrische auto kunnen opladen dichtbij huis?Zowel voor een ontspannende tijd in uw eigen jacuzzi of sauna als het opladen van uw elektrische auto heeft u krachtstroom nodig.

Voordat u gebruik kunt maken van uw apparatuur, is het noodzakelijk om krachtstroom te laten aanleggen. Bij het aanleggen van krachtstroom is het essentieel om goed geïnformeerd te zijn. Het is altijd verstandig om een professional in te schakelen bij het aanleggen van krachtstroom.

Waarom is het gebruik van krachtstroom noodzakelijk?

Om apparaten te laten werken die extra vermogen vereisen, is krachtstroom van 380 volt vereist. Voorbeelden van apparaten die krachtstroom nodig hebben zijn warmtepompen, enkele elektrische fornuizen, zware machines in werkplaatsen en laadpunten voor elektrische auto's. Krachtstroom, in tegenstelling tot de gebruikelijke 230 volt, vereist een speciaal stopcontact met vier draden waar spanning op staat.

Krachtstroom aanleggen voor uw woning

Bij het installeren van krachtstroom in uw woning door een specialist, zal hij verschillende procedures volgen. Een professional installeert de krachtgroep achter de aardlekschakelaar. Indien uw woning nog een 1-fase hoofdschakelaar heeft, moet deze mogelijk worden opgewaardeerd naar een 3-fasen hoofdschakelaar.

Voor een optimale werking van de 3-fasen hoofdschakelaar is het noodzakelijk dat de netbeheerder de aansluiting zwaarder maakt. Wanneer krachtstroom geïnstalleerd wordt, controleert de vakman altijd of de aardlekschakelaar en groep apart zijn. Wanneer krachtstroom aangelegd wordt, wordt er altijd gecontroleerd of de aardlekschakelaar en groep apart zijn.

Wanneer u uw elektrische auto wilt opladen met krachtstroom, zal de kabel vaak naar buiten gevoerd moeten worden. Een veelgebruikte methode om de kabel te beschermen, is door middel van een ijzeren omhulsel, wat de prijs wat omhoog brengt. Het is belangrijk om op te merken dat krachtstroom niet altijd nodig is, afhankelijk van de vereisten van je apparaten.

Overdenkt u om een aanvraag te doen?

Bij het aanvragen van een expert om krachtstroom aan te leggen, is het belangrijk om de volgende checklist te volgen. Welke elektronische apparaten in uw woning vereisen krachtstroom? Waar wilt u elk apparaat positioneren?Hoe is uw elektriciteitsmeterkast samengesteld? In welk jaar is uw huis opgetrokken?

Om de correcte installatie van krachtstroom te waarborgen, is het belangrijk om een elektricien in te schakelen. Het is essentieel om goed geïnformeerd te zijn en samen te werken met een ervaren vakman voor een succesvolle installatie. Als u een precieze offerte op maat wilt ontvangen, neem dan contact op met een professionele elektricien.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5061

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Elektra Koning

Elektra Koning levert diensten in Zuid-Holland op het hoogste niveau en is inzetbaar voor al uw elektra werkzaamheden. Onze elektriciens zijn gecertificeerd en helpen u graag met spoed, reparatie en aanleggen van elektra.