Teamfoto Elektra Koning
Werkzaam in Delft, hoofdvestiging 's-Gravenhage
Voorkom brandgevaar door overbelasting van de elektriciteit Redactie, 9 juli 2024
Elektra Koning: uw elektricien in Delft en omgeving!

Het maximale vermogen dat elke groep in de groepenkast kan leveren is beperkt tot 3. 600 WattWat gebeurt er als er meerdere apparaten op dezelfde groep zijn aangesloten en deze vragen meer vermogen dan toegestaan?In dat geval zullen de stoppen doorslaan wanneer alle apparaten tegelijkertijd in werking zijn

Wanneer er meer energie wordt gevraagd dan het maximum vermogen kan leveren, ontstaat er overbelasting in de groep. Als er één groot apparaat is dat meer stroom nodig heeft dan er beschikbaar is, kan de groep overbelast raken. Als de elektriciteit overbelast raakt, kunnen de draden en stekkers te warm worden wat brand kan veroorzaken.

Zodra het maximale vermogen wordt overschreden, zal de groep zichzelf uitschakelen om te voorkomen dat deze overbelast raakt. Dit zorgt ervoor dat overbelasting onmogelijk is, wat u een veilig gevoel geeft. Een slimme manier om overbelasting te voorkomen, is door extra groepen toe te voegen aan de groepenkast.

Geniet van veiligheid en gemak tijdens het koken met inductie

Inductiekoken is de meest energiezuinige manier van elektrisch koken. Het verbruik van deze kookplaat is hoog, maar er wordt vrijwel geen energie verspild tijdens het koken. Gasverlies is een groot probleem bij gas, terwijl dit niet het geval is bij inductie.

Extra groepen toevoegen aan uw groepenkast bij plaatsen van zonnepanelen

Wanneer u ervoor kiest om zonnepanelen te laten plaatsen op uw dak, kan het ook nodig zijn om uw groepenkast uit te breiden. Of er sprake is van de noodzaak tot uitbreiding hangt af van het soort omvormer dat bij de panelen hoort. Anders dan wat veel mensen denken, wordt bepaald of uw groepenkast moet worden uitgebreid door het type omvormer en niet het aantal panelen.

Kies voor de expertise van een gecertificeerde elektricien om problemen met de elektriciteit te voorkomen

Indien u regelmatig problemen ondervindt met stroomstoringen als gevolg van overbelasting op de groepenkast?In dat geval is het verstandig om de groepenkast te laten uitbreiden door een erkende elektricien. Dit is niet iets wat u zelf moet proberen, omdat het werken met elektriciteit gevaarlijk kan zijn.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 070 207 5061

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Elektra Koning

Elektra Koning levert diensten in Zuid-Holland op het hoogste niveau en is inzetbaar voor al uw elektra werkzaamheden. Onze elektriciens zijn gecertificeerd en helpen u graag met spoed, reparatie en aanleggen van elektra.